Reiki terapije

Reiki terapija za odrasle

Reiki terapija za odrasle je nežna in sproščujoča metoda, ki traja približno 90 minut. Med sejo udobno ležite, medtem ko reikist s polaganjem rok ali na daljavo prenaša univerzalno energijo na vaše telo. Ta energija pomaga uravnovesiti vašo notranjo energijo, kar spodbuja naravne procese zdravljenja in zmanjšuje stres. Reiki terapija je idealna za lajšanje kroničnih bolečin, izboljšanje spanca, povečanje energije in splošno dobro počutje. Z rednimi terapijami lahko dosežete globoko sprostitev in notranji mir. Reiki je neinvazivna metoda, ki ne zahteva nobene priprave ali posebnih pogojev. Na voljo je za vsakogar, ne glede na starost ali zdravstveno stanje. Pridružite se nam in izkusite, kako lahko reiki terapija izboljša vaše življenje. Preberite več in se naročite na svojo prvo seanso še danes.

Reiki terapija za otroke

Reiki terapija za otroke je nežna in varna metoda, ki je primerna že od rojstva dalje. Med sejo otrok udobno leži, medtem ko reikist s polaganjem rok prenaša univerzalno energijo na njegovo telo. Terapija pomaga otrokom pri lajšanju stresov, izboljšanju spanja, povečanju koncentracije in krepitvi imunskega sistema. Reiki je še posebej koristen za otroke, ki se soočajo s čustvenimi ali vedenjskimi težavami. Seanse so prilagojene otrokovim potrebam in trajanju, kar omogoča prijetno in učinkovito izkušnjo. Starši poročajo o pozitivnih spremembah v vedenju in splošnem počutju svojih otrok po reiki terapiji. Pridružite se nam in pomagajte svojemu otroku doseči notranji mir in ravnovesje. Preberite več in se naročite na seanso za vašega otroka še danes.

Reiki terapija za živali

Reiki terapija za živali je izjemno učinkovita in nežna metoda, ki pomaga vašim ljubljenčkom pri različnih težavah. Med sejo reikist s polaganjem rok ali na daljavo prenaša univerzalno energijo na žival, kar spodbuja naravne procese zdravljenja. Reiki pomaga živalim pri okrevanju po poškodbah, zmanjšanju stresa, odpravi strahov in izboljšanju splošnega zdravja. Terapija je primerna za vse vrste živali, od hišnih ljubljenčkov do živali v zavetiščih. Veterinarji po vsem svetu priporočajo reiki terapijo kot dopolnilo k tradicionalnemu zdravljenju. Živali se po seansah počutijo bolj mirne in sproščene, kar prispeva k njihovemu boljšemu počutju. Pridružite se nam in omogočite svojemu ljubljenčku izkusiti prednosti reiki terapije. Preberite več in se naročite na seanso za vašo žival še danes.

Uradna medicina in reiki

Uradna medicina pogosto obravnava reiki kot komplementarno in alternativno terapijo, ki lahko dopolnjuje konvencionalne medicinske metode. Študije so pokazale, da reiki lahko pomaga pri zmanjševanju stresa, anksioznosti in bolečine, kar pripomore k boljšemu splošnemu počutju bolnikov. Reiki se pogosto uporablja v hospicih in bolnišnicah kot podporna terapija za izboljšanje kakovosti življenja pacientov. Reiki terapija ne sme in ni namenjena, kot nadomestilo konvencionalnega zdravljenja, ampak je namenjena in deluje kot dopolnilna terapija v podporo človeku.

Prijavni obrazec

Izpolnite obrazec in poklicala vas bom, da se dogovorimo za termin.

Podatki se uporabljajo izključno za naročanje na reiki terapije in bodo hranjeni v naši bazi za nedoločeni čas.

Kaj je REIKI

Reiki je univerzalna življenjska energija. Pri nas se uporablja izraz rei – ki, čeprav je pravilni japonski izraz rai – kei. Oba zloga se nanašata na univerzalno energijo, ki se jo poimenuje na različne načine pri različnih civilizacijah, v preteklosti in sedanjosti. REI se nanaša na univerzalni aspekt celovite energije, KI je manifestacija notranjosti vsakega Bitja.

Reikija ne uporabljamo samo za obravnavo bolnih, ampak tudi za hitrejšo in popolnejšo osebnostno rast posameznika. Nekdo se enostavno prizadeva, da bi ozdravil, drugi si želi predvsem psihične sprostitve in ravnovesja, nekoga zanima duhovni razvoj… reiki pripomore in podpira vse omenjene želje hkrati.

Človek, ki izvaja reiki je predvsem prevodnik te energije, ki v nobenem primeru ni njegova posebnost. Na lastnosti te energije na srečo ne moremo vplivati in prav tako ne na način njenega delovanja! V tej energiji je skrita vsa LJUBEZEN IN MODROST UNIVERZUMA, na katerega človek ne more vplivati. Za izvajanje reikija ni potrebna posebna vera ali prepričanje. Pri ljudeh različne veroizpovedi deluje enako učinkovito, kot pri svobodno mislečih in pri privržencih različnih ideologij in psihologij. RESNICA je samo ena, poti do nje nešteto. Reiki je umetnost naravnega zdravljenja in ena od tistih čudovitih sposobnosti vsakega posameznika, ki čakajo, da jih odkrijemo. S pomočjo reikija ozavestimo probleme, ki smo jih vse življenje potiskali v podzavest. Uberemo lahko lepšo in boljšo življensko pot. Ta energija življenjske sile je sam vir ŽIVLJENJA in je po svojem pomenu starejši od kateregakoli verstva ali modroslovja …


Kako deluje

Vse kar živi, ima torej KI in uglasitev ali inicijacija v reiki, prejemnika močneje poveže na njegov neomejeni vir. Ko prejeminik prejme prvo uglasitev za reiki ena, postane kanal, skozi katerega se pretaka ta vesoljna zdravilna energija. Ko se torej človek uglasi, mu ni treba drugega, kot da polaga dlani nase ali na koga drugega in energija samodejno teče skozenj vse njegove žive dni. Sama uglasitev še ni zdravljenje z dotikom, marveč samo usposablja zdravilca. Pri reikiju ena. učenec sprejme štiri uglasitve in samo prejetje uglasitve je magičen dar. Učenci to doživljajo na toliko načinov, kolikor je njih samih …

Od tega trenutka dalje je človek, ki je prejel uglasitev, praktikant reikija. Zdaj ima odprte sposobnosti, za katere dotlej sploh ni vedel, da jih ima. Uglasitev prejemniku ne daje ničesar novega, marveč samo odpira in uravnava tisto, kar je že prej bilo v njem.


Reiki se deli na šest stopenj:

  • 1. stopnja : inicijacija , pri kateri se odpre kanal pretočnosti univerzalne energije;
  • 2. stopnja : inicijacija, pri kater se posredujejo trije simboli reikija, ki jih prvič zavestno uporabimo;
  • 3. stopnja: inicijacija, pri kateri se posreduje mojsterski simbol, ki deluje na duhovno telo;
  • 4. stopnja: inicijacija pri kateri se posreduje učiteljski simbol, s katerim vključno z ostalimi simboli lahko podeljujete inicijacije;
  • peta in šesta stopnja sta veliko mojstrstvo.

Mojster ni nič drugega kakor učitelj, človek, ki je obvladal to vedo. Pojem sicer nima zveze z egom lastništva.

Uglasitev vsebuje energijo duhovne ravni in zdravi duha pri človeku, ki jo prejema. Ta energija je čista radost, občutje enosti z vsem živim in povezanosti z Bogom ali virom. Energija reikija zdravi celega človeka, na vseh nivojih bivanja…

Čim več namreč učenci uporabljajo reiki, tem več jih nauči in tem večje so njihove zdravilske sposobnosti. In čim več zdravilec uporablja reiki, tem hitreje duhovno raste in se zdravi.

REIKI NIKDAR NE MORE ŠKODOVATI IN NIHČE NE MORE Z NJIM STORITI KAJ NAPAČNEGA!

To je nemara najpogostejši razlog, zakaj je reiki tako cenjen in razprostranjen po celem svetu…

Reiki je še po nečem edinstven. To so načela reikija. Čeprav reiki ni verstvo, temveč je starejše od vsakeršnega verstva, ostaja zvest vzhodnjaški modrosti. Reiki prihaja iz kulture, ki je dal človeštvu tako rekoč vse metafizične tehnike in najbrž tudi vso etiko. Mahajanski budizem in njegov vadžrajanski poganjek sta že v pradavnih časih razvila meditacijo, viziulizacijo, obred, duhovno in zeliščno zdravljenje, delo s sanjami, zavestno umiranje, regresijo v pretekla življenja, astrologijo, vseh vrst razvijanja jasnovidnosti…


Zgodovina reiki

USUI METODE NARAVNEGA ZDRAVLJENJA

REIKI se je do danes prenašal po ustnem izročilu od mojstra učitelja na učenca. Ustanovitelj Reiki-ja kot sistema naravnega zdravljenja je bil dr. Mikao Usui predsednik majhne krščanske univerze Doshisha v Kiotu na Japonskem.

Izmenjava mnenj z enim od svojih študentov je spremenil cilj življenja dr. Usuija. Medtem ko je začenjal eno od zadnjih predavanj šolskega leta, ga je njegov študent zadnjega letnika vprašal: ”Sprejemate vi vsebino biblije dobesedno?”

Doktor mu je odgovoril, da dejansko v to verjame. Študent je nadaljeval: ”Biblija govori o tem, da je Jezus zdravil bolne in da je hodil po vodi. Vi sprejemate to tako, kot je napisano? Ste kdaj videli, da se je to resnično zgodilo?” Usui je odgovoril, da v to verjame, toda ni nikoli videl takega ozdravljenja in nikogar, ki bi hodil po vodi.

Študent je nadaljeval: “Za vas, dr.Usui, ta vrsta slepega zaupanja zadostuje, kajti vi ste preživljali svoje življenje in posedujete njegove gotovosti. Za nas pa, ki šele začenjamo naša življenja kot odrasli ljudje, to ne zadostuje. Mi čutimo potrebo po tem, da bi vi videli z našimi očmi!” seme je bilo vsajeno. Naslednji dan je dr.Usui dal odstavko in odpotoval v ZDA. V Chicagu je naredil doktorat iz svetih spisov. Toda tega, kar je iskal, ni našel. Opazil je, da so tudi budistični tradiciji Budi pripisovali moč zdravljenja. Odločil se je, da se bo vrnil na Japonsko, da bi videl, kaj se lahko nauči od budizma.

Po vrnitvi na Japonsko je dr. Usui začel obiskovati budistične samostane. Iskal je nekoga, ki bi se ukvarjal s spoznavanjem fizičnega zdravljenja. Končno je našel človeka, to je bil starejši opat. Usui je zaprosil, da ga sprejmejo v samostan, da bi lahko tam preučeval svete spise budistov, sutre, da bi lahko izpolnil svoje iskanje bistva zdravljenja.

Preučeval je Japonske prevode budističnih spisov, toda razlage ni našel. Naučil se je kitajščine, da bi imel večje možnosti pri preučevanju budističnih skript, toda še vedno mu ni uspelo najti prave razlage. Odločil se je, da se bo naučil sanskrit, star jezik, da bi lahko bral izvirne spise budistov in da bi imel dostop do spisov, ki niso bili nikoli prevedeni v druge jezike. Končno je našel to, kar je iskal. V Budinih lekcijah, ki jih je zapisoval neznani učenec, ko je Buda govoril, je dr. Usui našel formulo, simbole in opis načina, po katerem je Buda zdravil.

Preučeval je Japonske prevode budističnih spisov, toda razlage ni našel. Naučil se je kitajščine, da bi imel večje možnosti pri preučevanju budističnih skript, toda še vedno mu ni uspelo najti prave razlage. Odločil se je, da se bo naučil sanskrit, star jezik, da bi lahko bral izvirne spise budistov in da bi imel dostop do spisov, ki niso bili nikoli prevedeni v druge jezike. Končno je našel to, kar je iskal. V Budinih lekcijah, ki jih je zapisoval neznani učenec, ko je Buda govoril, je dr. Usui našel formulo, simbole in opis načina, po katerem je Buda zdravil.

Na koncu sedemletnih raziskav je dr. Usui našel to, kar je iskal, toda ne popolnoma. Čeprav je prišel do spoznanj, ni imel moči zdravljenja. Med pogovorom s svojim starim prijateljem se je odločil, da bo odšel na goro, tam meditiral in iskal moč, da bi lahko zdravil. Opat mu je odgovoril, da bi lahko to bilo zelo nevarno in da bi lahko izgubil življenje. Dr. Usui mu je odgovoril, da je prišel do točke, preko katere ni vrnitve. Priplezal je na sveto goro Koriyama in tam ostal v stanju meditacije 21 dni. Prvi dan je predse postavil 21 kamenčkov in po vsakem dnevu je enega odstavil …

Zadnji 21. dan je dr. Usui imel vizijo žarka svetlobe z neba, ki se mu je naglo približeval. Strahu navkljub se ni premaknil. Žarek ga je naglo zadel in vrgel na zemljo, potem se je vse to nadaljevalo z mehurčki luči, ki so se prikazovali pred njim in simboli, ki jih je odkril v svojih preučevanjih, prav tako je pred sabo videl ključ zdravljenja Bude in Jezusa. Simboli so se mu vtisnili v spomin.

Ko se je vse umirilo, se dr. Usui ni več počutil utrujenega, otrplega in lačnega, kot v trenutkih pred njegovim zadnjim dnevom meditacije. Vstal je in se odpravil z gore po poti vrnitve. Ob spuščanju si je poškodoval stopalo in noht na palcu se mu je odtrgal. Z rokami je prijel prst in nekaj minut kasneje je bolečina izginila. Krvavitev je bila ustavljena in prst je začel zdraveti. Ko je prišel v dolino, se je ustavil v nekem gostišču in poprosil za obed. Stari trgovec je opazil dolžino brade in oblačilo dr. Usuia in razumel, da se je postil kar dolgo. Tako mu je dejal, naj nekaj minut počaka, dokler hrana ne bo pripravljena. Posadil ga je za mizico pod drevo.

Čez kratek čas je trgovčeva hčerka prinesla obed. Ob pogledu nanjo je dr. Usui videl, da je jokala in da je ena stran njenega obraza zatečena in rdeča. Vprašal jo je, kaj se je zgodilo in dekle mu je povedalo, da jo že tri dni muči zobobol. Z njenim dovoljenjem se je z rokami dotaknil nejnega obraza. Po par minutah je bolečina prenehala in oteklina je začela plahneti. Pod večer, ko se je dr. Usui vrnil v samostan je slišal, da njegov opat leži zaradi bolečega napada artritisa. Potem ko se je okopal in nekaj malega pojedel, je šel k prijatelju in mu z rokami odpravil bolečino.

V naslednjih sedmih letih je delal v zdraviliškem sklopu na Japonskem in zdravil bolne. Mlade in dovolj sposobne je pošiljal iskati zaposlitve. Po sedmih letih je opazil, da prihajajo k njemu z istimi težavami tisti, ki jih je ozdravil. Spraševal jih je za vzrok ponovne vrnitve in odgovarjali so mu, da jim je bolj prijal njihov stari način življenja. Tako je spoznal, da je ozdravil simptome njihovih fizičnih teles, toda ni jih naučil ceniti in spoštovati življenja. Odšel je od tam z željo učiti tiste, ki bi radi vedeli kaj več. Učil jih je zdraviti same sebe in je svojim učencem podajal principe REIKI-ja, da bi jim s tem pomagal zdraviti njihove misli.

V naslednjih sedmih letih je delal v zdraviliškem sklopu na Japonskem in zdravil bolne. Mlade in dovolj sposobne je pošiljal iskati zaposlitve. Po sedmih letih je opazil, da prihajajo k njemu z istimi težavami tisti, ki jih je ozdravil. Spraševal jih je za vzrok ponovne vrnitve in odgovarjali so mu, da jim je bolj prijal njihov stari način življenja. Tako je spoznal, da je ozdravil simptome njihovih fizičnih teles, toda ni jih naučil ceniti in spoštovati življenja. Odšel je od tam z željo učiti tiste, ki bi radi vedeli kaj več. Učil jih je zdraviti same sebe in je svojim učencem podajal principe REIKI-ja, da bi jim s tem pomagal zdraviti njihove misli.

Mikao Usui je širil in poučeval reiki po Japonskem. Tako je spoznal Čudžira Hajašija, upokojenega mornariškega častnika. Leta 1925 ga je Usui usposobil za reiki mojstra in ga tako napravil za svojega naslednika. Dr. Mikao Usui je umrl leta 1930, ko je izmojstril osemnajst učiteljev reikija. Čudžiro Hajaša je izuril več skupin reikijskih zdravilcev, tako moških kot žensk, za povrh pa še 16 mojstrov. V Tokiju je odprl bolnišnico in v njej so zdravilci delali po skupinah s pacienti. Prav v to bolnišnico, imenovana Šina No Mači, se je leta 1935 prišla zdravit tudi Hawajo Takata. Po štirih mesecih je povsem ozdravela. Leta 1938 jo je Hajaši razglasil za veliko mojstrico – učiteljico in za svojo naslednjico. Sledeč njegovim nasvetom je Takata zaključila njegovo delo na Japonskem in odšla na Havaje, nato v ZDA, Kanado in v Evropo. V zadnjih desetih letih življenja je inicirala dvaindvajset mojstrov reikija. Takata je umrla 11. Decembra 1980. Njena naslednjica in vnukinja Phyllis Lei Furumoto je bila imenovana za velikega mojstra tradicionalnega Usuievega reikija….


REIKI načela

  • Samo za danes: zahvalil se bom za svoje številne blagre.
  • Samo za danes: ne bom si delal skrbi.
  • Samo za danes: ne bom se jezil.
  • Samo za danes: pošteno bom opravil svoje delo.
  • Samo za danes: prijazen bom do bližnjega in do vsakega živega bitja.

V letu 2009 sem pridobila pri mojstru učitelju g. Jožetu Raku ustrezne iniciacije in potrebno znanje ter dobila naziv Reiki mojster. Izvajam celostne Reiki terapije, delne terapije in iniciacije v prvo, drugo in tretjo stopnjo.


Podjetje

CENTER ENERGIJ NARAVE

Sonja Auberšek s.p.


Drumlažno 4, laporje

2318 Laporje

Slovenska Bistrica

Slovenija

Delovnik

Poned.- Sobota: Po dogovoru.

Nedelja: Zaprto

Za nujne primere lahko pokličete kadarkoli na tel. številko 041-820 -879 Oglasila, ali vrnila klic bom takoj, ko bo mogoče.

Kontakt

Tel.: 041 820 879

E-pošta: sonja.aubersek@gmail.com

Poštni predal info@sonjaaubersek.si

https://www.facebook.com/sonja.aubersek

All Rights Reserved.

Powered by